Over mij

Oosterhout, Netherlands
Ik ben geboren in 1966, getrouwd, moeder van twee geweldige dochters en ik werk parttime als apothekersassistente. Mijn hobbies zijn borduren, quilten, het maken van ATC's en fibercards, lezen en postcrossing. Gezellig dat je even langskwam en bedankt voor je bezoek!! I was born in 1966, I'm married and mother of two wonderfull daughters. Working parttime as a chemist assistent. My hobby's are cross-stitching, quilting, creating fibercards and ATC's, reading and postcrossing Thanks for visiting my blog!

maandag 9 september 2013

Nieuw boek en knutselwerk

Vorig weekend was ik bij vrienden in Waalre en aangezien er nog een boek op mijn verlanglijstje stond kon ik dat mooi combineren met een bezoekje aan Mijn-Eigen in Veldhoven. Wat een heerlijke "snoepwinkel" is dat en na een half uurtje gesnuffeld te hebben was dit mijn buit

Niet het boek waar ik voor ging, maar een boek waar ik eigenlijk veel meer mee kan dan met die andere. De libelle onder het boek is een thermofax print, niet helemaal gelukt volgens de eigenaar en daarom mocht ik 'm meenemen om uit te proberen. Kon ik er wat mee dan moest ik nog maar wat euro's overmaken en anders kon ik 'm gewoon weggooien.... Heb het nog niet uitgeprobeerd maar misschien is het wel een mooie uitdaging voor de fibermail verjaardagskaarten swap.
Tja en dan heb je een boek gekocht over screenprinting, maar dan heb je nog geen zeefdrukraam. In het boek geven ze tips hoe je er zelf één kunt maken, dus hup naar de kringloopwinkel voor houten lijsten en hup naar het internet voor het gaas. En kijk allebei gelukt:

Het zit nog niet in elkaar, want eerst moeten de lijsten nog een paar keer gelakt worden. Misschien is er iemand die zelf ook ramen heeft gemaakt en voor mij nog bruikbare tips en trucs heeft?

De deadline voor mijn City & Guild quiltje heb ik net gehaald, 1 september heb ik alle foto's doorgestuurd en mijn juf was heel tevreden :)


Detail van de voorkant

Detail van de achterkant


Het was echt een monsteronderneming hoor, al dat handwerk maar ik ben wel superblij dat ik dat gedaan heb, het ziet er heel mooi uit.
Nu moet ik als de wiedeweerga verder aan de slag want het is verdikkeme al weer bijna half september......

Last weekend I bought a new book about screenprinting, now it's time to make my own screen. I bought some picture frames in the second hand store and some screen mesh on the internet. The frames needs some layers of varnish first before I can put the screens together. Does anyone has golden tips or trics for me?
I also completed my little quilt for my City & Guild course just before the deadline and my tutor was very satisfied with what I produced :)