Over mij

Oosterhout, Netherlands
Ik ben geboren in 1966, getrouwd, moeder van twee geweldige dochters en ik werk parttime als apothekersassistente. Mijn hobbies zijn borduren, quilten, het maken van ATC's en fibercards, lezen en postcrossing. Gezellig dat je even langskwam en bedankt voor je bezoek!! I was born in 1966, I'm married and mother of two wonderfull daughters. Working parttime as a chemist assistent. My hobby's are cross-stitching, quilting, creating fibercards and ATC's, reading and postcrossing Thanks for visiting my blog!

dinsdag 9 februari 2010

Workshop Cherilyn Martin

Poehé, eindelijk tijd om verslag te doen van de workshop van afgelopen zaterdag bij Zijdeling in Tilburg. Cherylin Martin gaf daar de workshop "Totally Transformed" , erg leuk en erg leerzaam! We hebben geleerd om te werken met transfer verf en transfer krijtjes, het vervormen van diverse synthetische materialen en nog wat kleinere techniekjes zoals het aanbrengen van transfer foil en het werken met Wiggle Mesh en Moulding Mesh. Erg leuk en vooral erg nieuw voor mij.....
Suus, die ik ken via internet, was er ook en het was heel gezellig om elkaar eens in het echt te ontmoeten. Ook Marja was er, ik had haar al eerder ontmoet tijdens een workshop in Essen. Zij vertelde dat ze de cursus Quilten Speciaal volgt, iets wat ik ook al heel lang wil...... Ik heb inmiddels begrepen dat de cursus stopt of doorgestart gaat worden. Ik heb al een mailtje gestuurd naar Kunstfactor voor meer info, maar als er mensen zijn die mij nog "wijzer" kunnen maken, dan hoor ik dat graag :-)
Ik heb helaas geen actiefoto's van de dag ( kwam ik niet aan toe, het was hard werken!), maar ik heb wel wat foto's van de diverse proefjes
Ik heb ook mijn dagboekquiltje van de maand februari af. Ik heb gedeeltelijk meegedaan aan een 5-daagse uitdaging waarin je een lap stof moest bewerken, in stukken snijden, deze stukken weer aan elkaar naaien en er vervolgens een ornament van maken. Ik ben afgehaakt voordat de stukken weer aan elkaar genaaid moesten worden, ik heb de stukken gebruikt om een dagboekquiltje te maken. Het was weer een goede les voor mijzelf: "Less is more". Ik vind dat het quiltje veel te "zwaar" geworden is, ik had gewoon niet alle stukken moeten gebruiken....geeft niks, weer wat geleerd!!

Het dagboekquiltje voor maart wordt natuurlijk iets met de geleerde technieken van de workshop.....


Last saturday I had a workshop "Totally Transformed" given by Cherilyn Martin. It was a very nice and busy day, I learned to use transfer paint and transfer crayons, to reshape several synthetic materials, to work with transfer foils, Wiggle Mesh and Moulding Mesh. Very nice techniques and all new to me.

I also met Suus, I know her from the internet, very nice to meet eachother. I didn't had time to make any pictures during the day ( I was too busy) but I made some pictures of the samples I produced that day. The other picture is my journalquilt for the month February, I learned an important lesson with this one: Less is more! I think it's too "heavy", it would be better if I didn't use all the coloured parts.

The journalquilt for the next month will be something with the techniques I learned from Cherilyn.