Over mij

Oosterhout, Netherlands
Ik ben geboren in 1966, getrouwd, moeder van twee geweldige dochters en ik werk parttime als apothekersassistente. Mijn hobbies zijn borduren, quilten, het maken van ATC's en fibercards, lezen en postcrossing. Gezellig dat je even langskwam en bedankt voor je bezoek!! I was born in 1966, I'm married and mother of two wonderfull daughters. Working parttime as a chemist assistent. My hobby's are cross-stitching, quilting, creating fibercards and ATC's, reading and postcrossing Thanks for visiting my blog!

woensdag 10 november 2010

Stof bleken

Geinspireerd door het logje van Wietske wilde ik ook een effen blauw commercieel stofje bleken. De bedoeling was een blauw-wit "gevlekte" lap te creeren voor de achterkant van mijn Uitdagingsquiltje, het liep even anders :).............

Het gebleekte deel van de lap werd helemaal niet wit maar een soort zalmroze! Ook leuk maar niet geschikt voor het doel dat ik voor ogen heb. Ik ga dus nu maar een witte lap blauw verven, van Hannie kreeg ik al eens geweldige tips voor het verven van stoffen en ook bij Nienke kun je terecht voor een hele goede uitleg.

Yesterday I bleached blue fabric to create a blue/white pattern. It became blue/salmonpink. Very beautiful but not suitable for the back of my quilt :) Today I'll give it another try by coloring white fabric into blue...

2 opmerkingen:

Hannie zei

Of de stof wit of lichtgelkeurd wordt, ligt aan de basisverf waarmee de stof is geverfd!
Ik had hetzelfde met een rode commerciƫle stof. Met zelfgeverfde stof is het ook afwachten hoe hij wordt.
Bij Zijdelings hebben ze zwarte stof die wel echt wit bleekt!
Wil ik toch ook een uitproberen.
Maar jou lap wel is echt wel bruikbaar! Een mooi patroon zit er in!

Wil Opio Oguta zei

Het is heel lastig om een stof te vinden die tot wit ontkleurd. Bij gekochte en/of commerciele stof is het altijd afwachten - per partij kan dit een ander effect geven. Bij zelfgeverfde stof kan je het wel zelf beredeneren - mits je met pure MX kleuren verft.