Over mij

Oosterhout, Netherlands
Ik ben geboren in 1966, getrouwd, moeder van twee geweldige dochters en ik werk parttime als apothekersassistente. Mijn hobbies zijn borduren, quilten, het maken van ATC's en fibercards, lezen en postcrossing. Gezellig dat je even langskwam en bedankt voor je bezoek!! I was born in 1966, I'm married and mother of two wonderfull daughters. Working parttime as a chemist assistent. My hobby's are cross-stitching, quilting, creating fibercards and ATC's, reading and postcrossing Thanks for visiting my blog!

woensdag 6 april 2011

Recycling....


Zelfs bij het maken van fibercards kan er van alles gebruikt worden: oud gordijn, sinasappel en notennetjes, lege chipszakken..... Dit keer was het thema van de swap "Recycling" en bovenstaande kaart kreeg ik van Annika


Drie ATC's die ik gemaakt heb in de "Cas Holmes-stijl", als dank voor de hosts voor het organiseren van diverse swaps

Dan het roestgebeuren bij quiltgroep "de Uitdaging", het gaat niet helemaal vanzelf :( Ik ben inmiddels bijna klaar met het doorstikken van de sleutels, maar ik wilde enkele sleutels "roesten"zoals in bovenstaande foto te zien is. Dat is op zich best goed gelukt, maar het kost zoveel azijn dat ik bang ben dat de hele lap straks èèn grote uitgelopen roestvlek wordt en bovendien stinkt de azijn en het ijzerpoeder blèè.....nee, ik ben geen fan van het werken met roestpoeder! Gelukkig bracht "de Scrapheap" in Sprang-Capelle uitkomst (wat een heerlijke winkel, ben blij dat ik niet al te dicht bij woon...). Ik ga de sleutels nu knippen uit een soort van leerafvalproduct en dat vervolgens bewerken met embossingpoeder dat een roestig uiterlijk geeft, op het sleuteltje op de foto kun je onderaan een beetje zien hoe dat wordt.


Dit project wordt een kadootje voor een collega die 25 jaar apothekersassistente is (de rafeltjes moeten nog afgeknipt worden hoor). Zij is een echte boekenwurm en leest heel graag, vandaar dat de collega's allemaal een "knutsel" maken met het thema "lezen". Ik ga voor haar een woordenboekje maken met thema's die met haar te maken hebben, bovenstaand voorbeeld wordt het thema "wijn" want daar is ze ook niet vies van..... Ik heb bij de kringloop een oud kinderboek gekocht met kartonnen bladzijden en op maat gesneden, vervolgens de geplastificeerde tekst eraf gescheurd. Ik ga 'm nu nog helemaal vol maken op de collagemanier met allerlei grappige teksten, plaatjes ed.

De middag ga ik doorbrengen in het lokale speelgoed & carnavalsmuseum...... Voor de City&Guildcursus is het de bedoeling dat je in je lokale museum 3 tot 4 (!) dubbele pagina's van je schetsboek vol gaat maken met tekeningen. Ik zie er een beetje tegenop want ik ben helemaal geen tekenwonder en bovendien is het woensdagmiddag en zit waarschijnlijk het hele museum vol met joelende kinderen vanwege kinderfeestjes (ik kan helaas niet op een andere dag ivm werk)..... kortom , we zullen zien wat het wordt!