Over mij

Oosterhout, Netherlands
Ik ben geboren in 1966, getrouwd, moeder van twee geweldige dochters en ik werk parttime als apothekersassistente. Mijn hobbies zijn borduren, quilten, het maken van ATC's en fibercards, lezen en postcrossing. Gezellig dat je even langskwam en bedankt voor je bezoek!! I was born in 1966, I'm married and mother of two wonderfull daughters. Working parttime as a chemist assistent. My hobby's are cross-stitching, quilting, creating fibercards and ATC's, reading and postcrossing Thanks for visiting my blog!

woensdag 16 november 2011

Compressed Sponge

Voor mijn City & Guilds cursus ben ik nu bezig met het maken van print blocks van compressed sponge. Het ziet eruit als een plaatje karton, je tekent je motief, knipt het uit en legt het in water.....en dan geschiedt het wonder, het "blaast" zichzelf op tot een sponsje van ong 1,5cm dik, hiermee kun je fantastisch stempelen

For my City & Guilds course I'm learning how to use and apply compressed sponge. You start with a piece that looks like cardboard and after dipping in water you end up with a sponge in the shape you cut out, it's like magic :)


6 opmerkingen:

Chriss-Cross zei

Hé, wat een leuk spul. Waar heb je dat vandaan?
Groetjes, Christel

Hannie zei

Dit is leuk materiaal zeg, met leuk resultaat! Waar koop je dit?

nadia zei

Ik weet niet waar het in nederland te koop is, het zat als materiaal bij het startpakket van mijn cursus. Ik kan wel eens informeren bij mijn "juf" hoe het precies heet.

modern art zei

Leuke dingen zijn het, ik heb er ook een paar en ben er erg zuinig op in Nederland zijn ze niet te koop waar wel???? ik denk ergens in america. Het is alleen jammer dat ze zo klein zijn je moet van te voren goed bedenken hoe groot ze worden na het vullen met water.
gr.mia

Anoniem zei

Hallo Nadia, ik las dat er werd gevraagd waar je de de compressed sponges kan kopen. Dat kan bij de webshop www.artvango.co.uk. Ze staan onder het kopje papermaking, printmaking & moddeling. Ik heb vorige maand de cursus 'Creative quilting' voltooid en was ook helemaal weg van de sponsjes. Klopt het dat je ook lid bent van de fibermailgroup. Ik ook nl. Succes met je cursus hoor,
groet, Evelyn Bol

Christina Fokkema zei

wat een leuke materiaal is dat.