Over mij

Oosterhout, Netherlands
Ik ben geboren in 1966, getrouwd, moeder van twee geweldige dochters en ik werk parttime als apothekersassistente. Mijn hobbies zijn borduren, quilten, het maken van ATC's en fibercards, lezen en postcrossing. Gezellig dat je even langskwam en bedankt voor je bezoek!! I was born in 1966, I'm married and mother of two wonderfull daughters. Working parttime as a chemist assistent. My hobby's are cross-stitching, quilting, creating fibercards and ATC's, reading and postcrossing Thanks for visiting my blog!

zondag 16 januari 2011

Workshop Cas Holmes

Afgelopen week heb ik twee heerlijke dagen doorgebracht bij Zijdelings in Tilburg. De engelse kunstenares Cas Holmes gaf daar de workshop "The Found Material in Textile Art". Zij gebruikt dus materiaal in haar werkstukken die andere mensen weggooien (oud textiel), materiaal dat ze vind op straat of elders ( gelezen kranten, takjes uit het bos, snoeppapiertjes). Een heel leuk voorbeeld van gebruikt materiaal vond ik de theezakjes (niet de hoesjes, maar de zakjes zelf) na een nachtje weken in de thee maak je ze leeg en wat je overhoudt is een heel mooi (natuurlijk) bruin getint papiertje......je snapt nu wel wat ik 's ochtends sta te doen :)

Bovenstaande compositie heeft Cas gemaakt tijdens de uitleg, het zwarte lapje is een oude dweil die ze op een stukje kant heeft gelegd, daarna met een waskrijtje "rubben" en je krijgt een prachtig resultaat.
Dit is mijn "gerommel", het was ook echt een workshop om "uit te proberen", er werd niet van je verwacht dat je aan het eind een prachtig werkstuk tevoorschijn toverde. Ik heb diverse materialen geverfd, bestempeld en daarvan een compositie gemaakt op een stuk bruin inpakpapier. Later maak je met de naaimachine of met de hand nog stiksels om bepaalde delen te accentueren. Het geheel vind ik helemaal niks maar als je met een kadertje mooie stukjes uitzoekt krijg je zoiets als dit:


Deze compositie is ook gemaakt met diverse materialen, waarbij de Japanse tekens van een papieren servet komen. Alle onderdelen worden met behangselplak aan elkaar gelijmt, het voordeel daarvan is dat je tijdens het neerleggen van je stukjes alles ook weer los kunt halen als je niet tevreden bent. Zelfs na het droegen zijn de stukken gemakkelijk los te maken

Van het geheel heb ik deze drie stukjes gemaakt, waarbij de middelste weer is opgebouwd uit losse elementjes.
En over "gebruikt en gevonden" materiaal gesproken.....deze spin vond Cas ergens in een hoekje in een emmertje, helemaal stoffig en grijs. Ook dat kan verwerkt worden......met een velletje tissutex erover bleef ie mooi zitten in het geheel. Door het behangplaksel kleurde het beest weer helemaal bij en leek het alsof ie zo van het lapje zou kruipen, brrrrr!

Ik vond deze workshop toch wel één van de meest inspirerende die ik tot nu gevolgd heb, ik ga het dan ook zeker toepassen. Wil je meer weten over het werk van Cas Holmes, kijk dan even hier