Over mij

Oosterhout, Netherlands
Ik ben geboren in 1966, getrouwd, moeder van twee geweldige dochters en ik werk parttime als apothekersassistente. Mijn hobbies zijn borduren, quilten, het maken van ATC's en fibercards, lezen en postcrossing. Gezellig dat je even langskwam en bedankt voor je bezoek!! I was born in 1966, I'm married and mother of two wonderfull daughters. Working parttime as a chemist assistent. My hobby's are cross-stitching, quilting, creating fibercards and ATC's, reading and postcrossing Thanks for visiting my blog!

woensdag 18 mei 2011

Kleine vogeltjes worden groot....

Vanmorgen zijn de meesjes uitgevlogen, tijdens mijn ontbijtje heb ik daarvan mogen genieten! De eerste twee fladderden al rond in de tuin, de volgende twee heb ik het nestje zien verlaten en de vijfde, die wilde wel even voor mij poseren. Lief hè?


Ik ben ook begonnen met weer eens stof te verven, het is niet mijn grootste hobbie maar op de tentoonstelling in Veldhoven heb ik diverse quilts zien hangen van zelfgeverfde stoffen en dat voegt toch wel heel veel toe aan de uitstraling van de quilt. Een hele poos geleden kocht ik tijdens een workshop bij Trapsuutjes de basisverfstoffen en die heb ik gebruikt om het eerste setje te verven. Hierbij heb ik de pure basiskleuren gebruikt, nu is het de bedoeling om met die kleuren de variaties te gaan maken...... Ik weet dat er heel veel mogelijkheden zijn (!) en vind het heel moeilijk om te bepalen met welke kleuren te beginnen (tips zijn welkom).

Our little birds left the nest this morning, 4 cute birds "snapped" through te garden and the fifth was ready to pose....
I made a start with dying my own fabric, I saw several quilts at an exhibition made with handdyed fabric and it really gives a quilt so much more "charisma".

4 opmerkingen:

marjolijn zei

Wat een schattige plaatjes! En ook mooie lapjes, wat een frisse kleuren. Ik vind de kleuren soms wat vaal worden, maar deze zijn heel goed gelukt. Gewoon 2 kleuren willekeurig gaan pakken en die gaan mengen. Volgende keer twee andere.... dan komt de zin vanzelf wel als je de prachtige resultaten gaat zien (ik zal me zelf ook weer eens wat peptalk geven, kan ik ook wel gebruiken, hihihi).

Margeeth zei

Je kunt het beste series mengen. Zoals Marjolijn al schreef, pak twee kleuren en meng die in verschillende verhoudingen. Als je van elk mengsel met een kwastje een klein beetje op aquarelpapier strijkt en er onder zet wat je hebt gebruikt en in welke verhouding kun je (theoretisch) die kleur later nog een keer verven.

Hannie zei

Schattig die jonge meesjes! En net op het juiste moment gefotgrafeerd!

Je lapjes zijn mooi van kleur geworden. Net wat Marjolijn en Margeeth zeggen: Gewoon 2 kleuren mengen en gradaties daarvan . Lekker uitproberen!

Corinne zei

Wat ontzettend leuk die meesjes in de de tuin, kan je echt van genieten. Succes met verven, als je de smaak eenmaal te pakken heb kan je misschien niet meer ophouden met verven... Wie weet!!!
Hou het blog van Nienke even in de gaten, daar staan goede verf tips op. www.verfvirus.blogspot.com