Over mij

Oosterhout, Netherlands
Ik ben geboren in 1966, getrouwd, moeder van twee geweldige dochters en ik werk parttime als apothekersassistente. Mijn hobbies zijn borduren, quilten, het maken van ATC's en fibercards, lezen en postcrossing. Gezellig dat je even langskwam en bedankt voor je bezoek!! I was born in 1966, I'm married and mother of two wonderfull daughters. Working parttime as a chemist assistent. My hobby's are cross-stitching, quilting, creating fibercards and ATC's, reading and postcrossing Thanks for visiting my blog!

maandag 9 mei 2011

Roest

Dit is mijn quiltje voor "de Uitdaging" met als thema roest. Mijn uitgangspunt is het tekst die ontstond toen ik begon te "stoeien" met het thema. Eerst heb ik sleutels in een cirkel gequilt, daarna de tekst als zeefdruk toegevoegd. Omdat de stof niet helemaal mooi plat meer was door het quilten is de zeefdruk hier en daar wat uitgelopen. In het begin vond ik dat "balen" maar eigenlijk geeft het wel weer een beetje een oude/verlopen uitstraling. De letters heb ik daarna nog omgestikt zodat het gedeelte van de tekst mooi plat in de quilt kwam te liggen. Waar andere "quiltcollega's" heel veel moeite hadden met het doorstikken van roestige stof (brekende naalden) gleed ie bij mij moeiteloos door de stof, mijn probleem zat 'm meer in de "decoratie", hoe ga ik de quilt afwerken..... Vele opties zijn de revue gepasseerd maar uiteindelijk heb ik voor een eenvoudige/robuuste uitvoering gekozen. Ik heb stukken roest die ik ook gebruikte voor het roestverven van mijn lap her en der verspreid op de quilt aangebracht.

4 opmerkingen:

Hannie zei

Een heel geslaagd roestexperiment! Niet te zien dat de zeefdruk is uitlopen. Soms gebeurt dat ook als de verf te dun is.
Het is een mooi quiltje geworden!

Anoniem zei

mooi hoor mam!! heel erg leuk :)
xx DD

marjolijn zei

Het is een prachtig geheel geworden Nadia. Jammer dat ik je in Veldhoven heb gemist.
gr. Marjolijn

Suus zei

Prachtig gedaan en erg mooi zoals je de sleutels gestikt hebt.