Over mij

Oosterhout, Netherlands
Ik ben geboren in 1966, getrouwd, moeder van twee geweldige dochters en ik werk parttime als apothekersassistente. Mijn hobbies zijn borduren, quilten, het maken van ATC's en fibercards, lezen en postcrossing. Gezellig dat je even langskwam en bedankt voor je bezoek!! I was born in 1966, I'm married and mother of two wonderfull daughters. Working parttime as a chemist assistent. My hobby's are cross-stitching, quilting, creating fibercards and ATC's, reading and postcrossing Thanks for visiting my blog!

vrijdag 14 december 2012

Wie is er handig met breipennen.....


HELP....ik wil een sjaal breien voor DD1 en vond in het boek "alles over handwerken" een patroon voor een verdraaide ribbel, nou dat is inmiddels een echte "verdraaide" ribbel geworden. Ik kan best een aardig pennetje breien zolang het recht en averecht moet zijn en een verdraaide recht lukt me ook nog. Maar hiervoor heb ik jullie hulp even nodig :). Ik weet niet of het patroon leesbaar is maar het venijn zit 'm in toer 7
( 2r, x 2av. Brei de tweede steek van de linkernaald verdraaid recht. Brei daarna de eerste steek van de linkernaald recht en laat beide steken van de naald afglijden. Herhaal vanaf x en eindig de toer met 2av, 2r).
Brei ik de tweede steek nu voor of achter de eerste steek langs en steek ik na het breien van de tweede steek meteen door naar de eerste steek.......ik vind dat het dan zo'n "geprop" wordt... Ik ben natuurlijk wel in de weer geweest met een proeflapje maar dat zag er helaas niet zo uit als op het rechterplaatje :((((
Ik moet een beetje vaart gaan maken want ik heb DD1 beloofd dat ie klaar zou zijn als ze weer terugkomt uit Nieuw Zeeland op oudejaarsdag!