Over mij

Oosterhout, Netherlands
Ik ben geboren in 1966, getrouwd, moeder van twee geweldige dochters en ik werk parttime als apothekersassistente. Mijn hobbies zijn borduren, quilten, het maken van ATC's en fibercards, lezen en postcrossing. Gezellig dat je even langskwam en bedankt voor je bezoek!! I was born in 1966, I'm married and mother of two wonderfull daughters. Working parttime as a chemist assistent. My hobby's are cross-stitching, quilting, creating fibercards and ATC's, reading and postcrossing Thanks for visiting my blog!

zaterdag 22 maart 2014

Message in a bottle

Vorige week (precies op de deadline) was mijn quilt(je) voor de cursus "Creative Quiltmaking" klaar. De opdracht was om applique in de quilt toe te passen, nou ben ik daar niet zo'n fan van maar het is me alles meegevallen. Als voorbereiding voor de quilt hebben we wat onderzoek moeten doen naar de diverse applique methoden wereldwijd en mij sprak de techniek van de Hmong erg aan. Daar heb ik mijn uitgangspunt van gemaakt samen met het thema "message in a bottle". Gedurende de cursus werkte we heel veel met vormen en iedere keer kwamen bij mij de flesjes weer terug, daar moest ik natuurlijk iets mee doen. De Hmong zijn een aziatisch volk dat voornamelijk in Volksrepubliek China, Vietman en Laos leeft dus ook een tekst in chinese karakters mocht niet ontbreken. Via postcrossing vond ik een emailadres van iemand in China en die heb ik aangeschreven met de vraag of zij voor mij "message in a bottle" kon vertalen in chinese karakters en dat staat dus nu links op de quilt "geschreven".


Voor het maken van de plas op de grond gebruikte ik een chinese krant die dmv paperlamination op stof had moeten komen. Helaas is dat mislukt, de inkt in de krant wilde helemaal niet loslaten en uiteindelijk heb ik de originele krant gebruikt voorzien van een laag bruidstulle.
Van Hannie had ik hele mooie chinese lapjes gekregen om te verwerken in de quilt maar bij de "sterke" rood-zwarte combinatie vielen ze helemaal in het niet en heb ze dus achterwege gelaten.

Mijn "tutor" in Engeland was heel tevreden dus met een gerust hart kan ik nu zeggen dat ik de cursus met goed gevolg heb afgerond (maar mijn beoordeling moet nog komen.....).

Morgen zijn mijn lief en ik 24 jaar getrouwd en daarom gaan we vanavond lekker uit eten. Ik heb dus nog een hele middag voor me liggen om iets leuks, creatiefs of quilterigs te doen....