Over mij

Oosterhout, Netherlands
Ik ben geboren in 1966, getrouwd, moeder van twee geweldige dochters en ik werk parttime als apothekersassistente. Mijn hobbies zijn borduren, quilten, het maken van ATC's en fibercards, lezen en postcrossing. Gezellig dat je even langskwam en bedankt voor je bezoek!! I was born in 1966, I'm married and mother of two wonderfull daughters. Working parttime as a chemist assistent. My hobby's are cross-stitching, quilting, creating fibercards and ATC's, reading and postcrossing Thanks for visiting my blog!

dinsdag 3 februari 2015

Ik lees Nederlands - Troostkind van Loes den Hollander

Samenvatting:
Voor de buitenwereld lijkt het een gewoon gezin, dat het verlies van het jongste kind verwerkt heeft. Maar het ligt anders. Een van hen heeft de kenmerken van een tijdbom en brengt de anderen regelmatig in beroering. En in conflict. Astrid van Velsen is de moeder van dit gezin en op een dag in juni ontdekt ze iets wat niet alleen een gevoelige snaar raakt, maar ook de voorbode blijkt te zijn van geweld en dreiging. Ze vermoedt dat haar zoon hier iets mee te maken heeft. Hoever ga je als moeder om de daden van een kind goed te praten? Hoelang lukt het je de andere kant op te kijken? Wat moet er gebeuren om je zover te krijgen dat je ingrijpt? Het antwoord blijkt alle perken te buiten te gaan.

Over de schrijfster:
Loes den Hollander schrijft al vanaf het moment dat ze kon lezen. Aanvankelijk poëzie, later columns, daarna verhalen en ten slotte haar eerste boek. Toch kwam het nooit in haar op om van schrijven haar beroep te maken, omdat ze zich helemaal richtte op haar carrière in de gezondheidszorg. Dat veranderde toen ze in 2001 een verhalenwedstrijd won. Vanaf dat moment ging er voor haar gevoel een luik in haar hoofd open waar een onstuitbare lading teksten achter zit die zich allemaal verdringen om te worden opgeschreven. Toen ze in 2006 haar carrière als directeur van een gezondheidszorginstelling beëindigde, vond ze vrijwel tegelijk een uitgever voor Vrijdag, haar eerste literaire thriller. Daarna volgde al snel het zinderende Zwanenzang en sindsdien is schrijven haar voornaamste bezigheid.
Loes den Hollander schreef al eerder columns voor bekende vrouwenbladen. Zij was van 2002 tot 2009 hoofdredacteur van Denkbeeld, een vakblad voor de gezondheidszorg en is nu nog als gastredacteur aan het blad verbonden.

Wat ik er van vind:
Heel spannend boek, gemakkelijk taalgebruik en voor je het weet heb je het boek uit :)
Je gaat steeds meer meeleven met de moeder in het verhaal, je gaat je afvragen of je zelf in een dergelijke situatie hetzelfde gehandeld zou hebben. Ik was constant bezig met het verzinnen van oplossingen en ook met de vraag met welke oplossing de schrijfster uiteindelijk komt....
Het verhaal wordt afgewisseld met stukken schuingedrukte tekst waarin de moeder "praat" met haar moeder, in het begin vond ik dat tamelijk irritant omdat ik niet uit het verhaal gehaald wilde worden. Na een aantal hoofdstukken vloeien de beide delen in elkaar en doet het niets meer af aan de verhaallijn. 

Ik ben inmiddels mijn vierde boek van dit jaar aan het lezen en het bevalt me bijzonder goed :) Ik heb mijn uitdaging voor Ik lees Nederlands dan ook maar verhoogd van 10 naar 20 boeken (het moet tenslotte wel een uitdaging blijven) Mijn voornemen om hiervan 10 boeken te lezen met een kind als hoofdrol blijft, de overige 10 boeken zijn vrije keuze of komen voort uit "Een perfecte dag voor literatuur". Dat is een online leesclub, waarbij je twee keer per maand allemaal hetzelfde boek leest en daar een recensie over schrijft. Het boek dat ik daar momenteel voor lees is "de linkshandigen" van Christiaan Weijts......mmmm...moet er nog even inkomen!