Over mij

Oosterhout, Netherlands
Ik ben geboren in 1966, getrouwd, moeder van twee geweldige dochters en ik werk parttime als apothekersassistente. Mijn hobbies zijn borduren, quilten, het maken van ATC's en fibercards, lezen en postcrossing. Gezellig dat je even langskwam en bedankt voor je bezoek!! I was born in 1966, I'm married and mother of two wonderfull daughters. Working parttime as a chemist assistent. My hobby's are cross-stitching, quilting, creating fibercards and ATC's, reading and postcrossing Thanks for visiting my blog!

vrijdag 9 januari 2009

Mystery opgelost, het is een groundhog

Wat is dit toch leuk, je stelt een probleem aan de kaak op je weblog en prompt komen er een heleboel antwoorden, waaronder de juiste. Het "geval" boven op mijn februariborduurtje is dus een groundhog en 2 februari vieren ze in Noord Amerika Grounhogday.

Groundhog Day is gebaseerd op het gebruik dat immigranten uit Duitsland en Engeland naar Amerika brachten. Zij geloofden dat het op 2 februari tijd was om het weer voor de komende zes weken te voorspellen. Volgens de legende ontwaakt op die dag de bosmarmot, de "groundhog" of "woodchuck" (Marmota Monax, Latijnse naam), uit zijn winterslaap. Hij steekt zijn hoofd uit zijn holletje in de grond en kijkt om zich heen. Als de zon schijnt en de Groundhog ziet zijn schaduw, dan is hij bang, kruipt terug in zijn hol en gaat verder met zijn winterslaap.
Dit zou moeten betekenen dat er nog 6 weken lang winterweer zal komen. Maar als de dag bewolkt is, dan kan hij zijn schaduw niet zien en blijft hij uit zijn holletje, daarmee aanduidend dat het lenteweer er snel aan zit te komen! Op deze site kun je nog veel meer info vinden.


Groundhog Day, celebrated across the United States and Canada, on February 2, is purely a North American tradition. It is based on a belief that on this day (February 2) the groundhog, or woodchuck, comes out of hole after winter hibernation to look for its shadow. If the shadow is seen, it's a sunny day. And the groundhog foretells 'six more weeks of bad weather' and thus a lingering winter. But spring is coming if no shadow is seen because of clouds. The groundhog then behaves accordingly. It goes back into the hole if the weather turns bad, but stays above ground if spring is near.

Kijk, en nog een stukje "goed voornemen":

And a little piece "good intentions":