Over mij

Oosterhout, Netherlands
Ik ben geboren in 1966, getrouwd, moeder van twee geweldige dochters en ik werk parttime als apothekersassistente. Mijn hobbies zijn borduren, quilten, het maken van ATC's en fibercards, lezen en postcrossing. Gezellig dat je even langskwam en bedankt voor je bezoek!! I was born in 1966, I'm married and mother of two wonderfull daughters. Working parttime as a chemist assistent. My hobby's are cross-stitching, quilting, creating fibercards and ATC's, reading and postcrossing Thanks for visiting my blog!

donderdag 29 april 2010

Visjes en Dagboekquiltje AprilDeze visjes ATC's heb ik gemaakt voor een amerikaanse swap "The Fish Bowl". Als ondergrond heb ik verschillende batiks gebruikt. De bovenkant is een geverfd stukje polystervlies, nadat ik de visjes met een klein zigzagsteekje op de stof had gestikt heb ik het polystervlies gedeeltelijk weggeknipt zodat je de afbeelding van het visje in batik te zien krijgt. Het stukje polestervlies heb ik geprobeerd te verven in diverse tinten maar uiteindelijk kreeg het een soort van bruin-grijzig kleurtje. Het grappige is dat je dat vieze kleurtje niet meer terugziet in de ATC's, het polystervlies is zo dun dat het min of meer de kleur aanneemt van de batik.Op de valreep kan ik jullie ook nog mijn dagboekquiltje voor April laten zien. Ik ben er al een tijdje aan bezig....vandaag lukte het me om het geheel af te werken. Als techniek voor deze maand had ik soluvlies voor mezelf bedacht en heb al mijn rode snippertjes bij elkaar gezocht en mbv oplosbaar vlies een nieuwe lap gemaakt. Daarna wilde ik met de uitgeknipte cirkels een compositie maken maar dat werd veel te "braaf". Op een gegeven moment zag ik op mijn werktafel het restant van de lap liggen waar inmiddels enkele cirkels uitgeknipt waren en toen viel het kwartje. Juist die lap was ideaal voor het quiltje vanwege zijn rafelige rand.
The ATC's with the fishes are made for a swap "The Fish Bowl". I made them with batik and on top I used painted polysterweb. After I stitched the fishes I cut away some of the polyesterweb so that the fishes come out in batik.
I'm also just in time to show you my journalquilt for April. This month I used soluble web, I looked for all my red scraps and with the soluble web I created a new fabric. After playing with the circles, it turned out that the fabric with the raw end (from which I cut the circles) was the best part to use....