Over mij

Oosterhout, Netherlands
Ik ben geboren in 1966, getrouwd, moeder van twee geweldige dochters en ik werk parttime als apothekersassistente. Mijn hobbies zijn borduren, quilten, het maken van ATC's en fibercards, lezen en postcrossing. Gezellig dat je even langskwam en bedankt voor je bezoek!! I was born in 1966, I'm married and mother of two wonderfull daughters. Working parttime as a chemist assistent. My hobby's are cross-stitching, quilting, creating fibercards and ATC's, reading and postcrossing Thanks for visiting my blog!

zaterdag 17 april 2010

Workshop Dijanne Cevaal

Afgelopen dinsdag, woensdag en donderdag workshop stof verven/bewerken gevolgd bij Dijanne Cevaal. Dinsdag hebben we stoffen geverfd, woensdag hebben we de geverfde stoffen bewerkt met stempels en zelf een stempel gesneden uit linoleum. De derde dag hebben we de geverfde/bestempelde stof met de naaimachine bewerkt met intensief stikwerk. Dijanne leerde ons hoe je de stof en de garens voor je kan laten werken dmv juist kleurgebruik en juiste motieven. Dat was nog niet zo gemakkelijk.....maar ik heb wel een heleboel nieuwe dingen geleerd!!! Gelijk met onze workshop was er ook een workshop van Yda Walt, een zuid-afrikaanse kunstenares, op de weblog van Suze vind je een klein verslagje van deze workshop

Hieronder zie je een foto van een geverfde lap bestempeld met een linostempel, daarna heb ik de blaadjes gestikt met aanvankelijk een heel licht groen garen. Dat werd veel te flets en na wat andere proefjes bleek het fluoriscerende groen het beste te werken. De derde foto is gestempeld met een soort van kiezelpadpatroon en ik was heel benieuwd op wat voor manier je het beste de steentjes kon "omstikken" om ze er bovenop te laten liggen.


Met Hannie heb ik tijdens die dagen nog een prachtige blauwe punch ATC geruild
Last Tuesday, Wednesday and Thursday I had a workshop fabric painting/stamping by Dijanne Cevaal. Tuesday we painted our fabric with Procion, Wednesday we proccesed the painted fabric with stamps and we linocut our own stamp, Thursday Dijanne teached us how to let your fabric and yarn work for you by choosing the right color of yarn and the right motif to stitch. It was not that easy......but I learned a lot of new techniques! At the same time as our workshop there was a workshop bij Ida Walt, an artist from South-Africa. You can find a small report from that workshop on the weblog of Suze

The blue punch ATC I swapped with Hannie

7 opmerkingen:

Katrien zei

Wat een mooi resultaat.
Leuke ATC.

hannie zei

Toch heel leuke resultaten Nadia! Maar dat had ik al gezegd in Essen. Het is zeker niet gemakkelijk om de kleuren te laten spreken,zoals Dijanne ons uitlegde. Maar het was inspirerende workshop!Heb je nog verdere plannen met hetgeen je maakte in Essen?

hannie zei

Nog even! Ik bekeek net de foto met de blaadjes nog eens goed, en het is net of er een lichtje achter zit! Het maakt toch wel heel veel verschil, wat voor garen je gebruikt. Leuk,om het bij je werkstukje zo duidelijk te zien!

Sylvia zei

Nadia wat een prachtige resultaten, héél apart.Gr.Sylvia.

Petra zei

Het was misschien niet makkelijk maar het resultaat vind ik prachtig geworden. Dat moet een hele waardevolle workshop geweest zijn. Fijne zondag!

Mascha zei

Dit ziet er heel mooi uit.
Groetjes Mascha

Suus zei

Ik heb je werk ook in Essen gezien,
maar ik vind het op de foto ook erg mooi.